Waarom B2B Telemarketing nog steeds onveranderd effectief is; nu meer dan ooit

Ondanks alle nieuwe marketingtechnieken, is B2B Telemarketing nog steeds ongekend effectief; nu meer dan ooit. En dat is niet zomaar. Het is snel, direct en resultaatgericht. Zeker nu thuiswerken de boventoon voert, is B2B Telemarketing de juiste keuze. Movements Marketing deelt nog eens vijf redenen waarom Telemarketing een ‘goeie ouwe’ is en voorlopig blijft.

1.

Telemarketing is direct en daarmee uniek: je vindt niet snel een soortgelijke marketingstrategie. En er gaat niets boven direct contact met jouw doelgroep, want alleen zo krijgen potentiële klanten binnen no-time inzicht in jouw onderneming, de bijbehorende producten en diensten. Dankzij B2B Telemarketing is de persoon aan de andere kant van de lijn op z’n minst op de hoogte van jouw onderneming en je weet wat dat betekent… met naamsbekendheid sta je al 1-0 voor.

2.

Maar naast de directheid, is het ook persoonlijk en deze duo-combi is uniek.
Immers, directe en persoonlijke gesprekken met de doelgroep leveren waardevolle inzichten op over de markt en de doelgroep zelf. Luister dus goed, stel kritische vragen en win informatie in over hun wensen en behoeften.

3.

En daarmee volgt de derde reden; het is efficiënt.
Hoe dan? Omdat het direct helder is of jouw gesprekspartner interesse heeft in jouw aanbod. Jij kan hierop inspelen (zie punt 2 en 4) en er je voordeel mee doen. Daarnaast is het eveneens efficiënt dat de telemarketingresultaten direct gemeten en geëvalueerd kunnen worden.

4.

Informatie inwinnen en daarop direct inspelen vraagt om flexibiliteit – en dat is Telemarketing.
Want al tijdens het bellen worden actiepunten bijgesteld naar aanleiding van de verkregen antwoorden en nieuw verworven informatie. Hierdoor kunnen telemarketeers binnen no-time de (nieuwe) boodschap overbrengen.

5.

En efficiëntie gaat hand in had met effectiviteit, want weet jij hoeveel tijd (en geld) er zit in het genereren van kwalitatieve leads?
Met name als sales-medewerkers Telemarketing als neventaak op zich nemen. Hun expertise daargelaten, maar sales en het werven van kwalitatieve leads zijn twee vakken apart. Logischerwijs is het inzetten van ervaren telemarketeers een pluspunt.

Laat ons helpen om het meeste uit jouw onderneming te halen en laten we het hebben over B2B Telemarketing, het is verbazingwekkend wat er gebeurt onder het genot van een (online) kopje koffie…