Wat is jouw Unique Buying Reason (UBR)?

Denken vanuit sales, het verkopen an sich en de unieke punten waarmee jij jouw product of dienst aan de klant verkoopt, staan bij USP (Unique Selling Point) centraal. Bij UBR (Unique Buying Reason) gaat het daarentegen om de aankoop, de klant en zijn of haar behoeften. Dus lees snel verder en leer in deze korte samenvatting meer over de UBR!

Hoe ontdek ik de UBR van mijn klanten?

De kunst is om denken zoals de klanten, jouw klanten. Dus bedenk welke producten of diensten belangrijk zijn voor jouw doelgroep en haak daarop in. Maar hoe kom je erachter wat belangrijk is voor hen? Door daadwerkelijk in gesprek te gaan en te praten over hun behoeften. Dus start het gesprek liever vandaag dan morgen. In de volgende blog bespreken we hoe je een effectief verkoopgesprek kan voeren.

Hoe creëer ik een UBR?

Hoe creëer ik een UBR?
Ben je het gesprek aangegaan en weet je wat de klant en de bijbehorende doelgroep wil? Dan is het de kunst om daadwerkelijk aan te bieden waar de klant om vraagt (ja, in theorie is het zo simpel). Maar houd er rekening mee dat jouw aanbod uniek is en blijft. Want zodra een concurrent het al heeft, is het niet langer een UBR. Zoek naar wat jou anders (en/of beter) maakt dan de concurrenten!

Voorbeeld: een webshop? Met ‘Vandaag bestellen, morgen in huis!’ ben je passé. Maar met een gepersonaliseerd artikel, een gratis sample betreffende de verkoop of een kortingscode voor een partner, heb jij een UBR te pakken!

Hoe deel ik een UBR toe?

Een UBR alleen is nietszeggend, want om een UBR onder het grote publiek zichtbaar te maken, is het van belang om er iets mee te doen. Dus laat jouw producten en diensten reviewen en deel ze met toestemming op bijvoorbeeld jouw website. En als het een product betreft, dan kan een puntsgewijze productomschrijving waaruit de UBR blijkt winning zijn! Jonge doelgroep? Influencers zijn helemaal van deze tijd omdat zij hun volgers op Social Media vertellen over jouw product of dienst en hoe ze het ervaren hebben. Ontdek of influencers voor jou van toegevoegde waarde zijn.

Wil jij jouw verkoop upgraden? Leadgeneratie kan waardevolle inzichten geven over jouw doelgroep. Laten we eens kijken hoe Movements Marketing jou vooruit kan helpen!