Boost je motivatie

Het was en is een vreemde tijd voor diegene die graag vanuit kantoor werken, aangezien thuiswerken het nieuwe ‘normaal’ is. Maar hoe boost je je motivatie? Wij delen een aantal tips en tricks om jouw productiviteit te verbeteren en het meeste uit de werkdag te halen!

1. Snel gefocust en gemotiveerd

Werk efficiënter, niet harder! Klinkt goed? Onderzoekers hebben bepaalde trucjes ontdekt om meer gefocust en vol motivatie te werken. De eerste stap is het inplannen van een frisse start, altijd en overal. Wacht dus niet op 1 januari, maar begin nu en geniet van nieuwe energie. Hoe het werkt? Simpel: door een nieuwe start neem je afstand van ‘mislukkingen’ uit het verleden en het helpt om het groter geheel voor ogen te houden. En als je dan een nieuwe start hebt gemaakt, eet dan ook wat brain-loving food. Door brain-loving food komt dopamine vrij wat weer een stimulans is voor de broodnodige motivatie. Andere snelle manieren om aan je motivatie te werken: neem een krachtige houding aan welke van positieve invloed is op hoe jij je voelt, kijk naar de kleur groen en ervaar hoe het jouw motivatie boost en creativiteit stimuleert en stel voor jezelf een informeel contract op als stok achter de deur om jezelf te helpen jouw doelen te bereiken – en doneer aan een goed doel als het je niet lukt.

2. Zweer niet bij cafeïne, drink water en ontbijt eerst

Soms is het antwoord zo simpel: zweer niet bij cafeïne, drink water en ontbijt eerst. Hierdoor blijf je gehydrateerd, geconcentreerd en zo heb je de juiste motivatie. Ben je een meester in het vergeten van water drinken. Zet je flesje water naast je bureau en drink de hele dag door! Terug naar het ontbijt: een goed ontbijt geeft je brandstof en helpt gefocust te blijven op het werk in plaats van op jouw knorrende maag. En ja, ook hier is de truc om brain-loving food te eten in plaats van suikerhoudend voedsel dat heel snel energie verbrandt.

3. Begin simpelweg met één taak – je zal verrast zijn hoe makkelijk het is

Laten we eerlijk zijn: je ergste vijand ben jijzelf! Geschokt? Dat hoeft niet, want de makkelijkste manier om je motivatie te verliezen, is te wijten aan je eigen geest en de dingen die jij jezelf (niet) vertelt. Het is ‘Te ingewikkeld’, ‘Ik ben hier niet geschikt voor’ en ‘Waar moet ik beginnen?’, zijn veelvoorkomende gedachten als er een taak op de to do-list staat waartegen je opkijkt. Het gevolg? Je blijft het vooruit schuiven en je motivatie gaat bergafwaarts. Leuk weetje: als je eenmaal begint, is het niet eens zo’n ding. De conclusie? De dingen die je tegen jezelf zegt en voor waar aanneemt, zijn groter dan in het echte leven. Begin daarom gewoon met één taak en je zal versteld staan hoe makkelijk het is. En gemotiveerd blijven, gaat ook over het nemen van minipauzes om je lichaam te ontspannen en de hersenen op te laden. Dus stap bij je laptop vandaan, leun achterover en kijk om je heen. Sta op, maak een wandeling en rek je uit. En terwijl je dat doet, vergeet dan niet diep adem te halen en jezelf eraan te herinneren dat je stap voor stap uiteindelijk bergen zult verzetten!

Wil je meer inzicht in je marketing en sales en mik je op betere resultaten? Laten we samen brainstormen en kijken hoe wij jou vooruit kunnen helpen!