Drie tips om te blijven groeien als ondernemer

Ondernemen is een leerproces. Een ondernemer zijn net zo goed. Sterker nog, leren en blijven leren is één van de kenmerken om te blijven ontwikkelen en doorgroeien! En juist als ondernemer ontkom jij hier niet aan. Movements Marketing deelt drie tips voor een 2.0 versie-ondernemer. Of zijn wel al bij 3.0 aangekomen?

1. Ready, set, go!

Heb een doel en wees gefocust, want doelen bepalen jouw to go-richting. Dus stel doelen op -ook voor op de lange termijn- en maak het jezelf makkelijker door subdoelen te creëren. Zorg voor focuspunten en ga jouw doelen achterna! Geef niet direct op wanneer chaos zich aandoet, maar wees wel reëel genoeg om toe te geven wanneer het niet meer gaat. Let wel: zorg ervoor dat de handdoek in de ring gooien bij het geringste geen gewoonte wordt, want ondernemen is nu eenmaal vallen en opstaan en als ondernemer vang jij de klappen op, maar plukt ook de vruchten!

2. Keep on going

Werk en blijf werken, zowel in als aan jouw onderneming én aan jezelf als ondernemer. Dus analyseer, evalueer en leer! Want doelen zijn één, maar deze nastreven en waar nodig aanpassen is een tweede. Immers, hiermee staat of valt een onderneming en des te meer de ondernemer. Met name op de lange termijn. En wees daarin zo eerlijk mogelijk, dus zorg voor iemand aan jouw zijde die eerlijk en on point zegt waar het op staat. Want alleen met en door zelfevaluatie, is groei mogelijk.

3. Find your true match

Groeien als ondernemer betekent niet alleen sparren met een ander, het is ook groeien door loslaten en leren van anderen. Dus vindt collega’s en samenwerkingspartners die jou versterken en ga met ze in zee. Bekijk en ontdek hun visie, leer, maar behoudt de regie over de ondernemer die jij bent en wilt zijn.

Ben jij ondernemer, maar wil jij nóg meer groei realiseren voor jouw onderneming? Bel of kom langs voor een kop koffie en laten wij samen sparren hoe wij jou vooruit gaan helpen!