Gratis Doelgroep-analyse

Wie zijn je potentiële klanten?

Nieuwe leads genereren om nieuwe klanten te werven is hard werken. Mooie duurzame klantrelaties opbouwen én behouden vergt een hoop tijd en energie. Jouw salesteam is niet in de wieg gelegd om koude acquisitie te plegen, vaak komt van uitstel afstel. Het biedt een ander perspectief belangrijke keuzes te maken om te zorgen dat je sales (blijven) groeien. Maar zomaar met een organisatie zaken doen, voor het uitbesteden van jouw sales, kost ook wat tijd. Om je wat inzichten te geven over jouw potentiële klanten – op basis van jouw eigen omschreven criteria – geven we je graag een doelgroep-analyse om het makkelijker te maken.

  • Koude acquisitie is eng
  • Koude acquisitie wordt gewoonweg niet gedaan door jouw Salesteam
  • Agenda’s blijven leeg van jouw Salesteam
  • Offline acquisitie is een goede aanvulling van online acquisitie
  • Je haalt gewoonweg volwaardige warme leads binnen door een andere kijk

Wat houdt een doelgroep-analyse in?

Wanneer jouw salesteam nieuwe klanten gaat benaderen, wordt er waarschijnlijk eerst gekeken naar bepaalde criteria die belangrijk is voor jouw dienstverlening of jouw product. Logisch zou kunnen zijn bijvoorbeeld: in welke branches de doelgroep zich bevindt, hoeveel mede-werkers er in dienst zijn, met welke software en technologieën ze werken of welke trefwoorden er in de website staan. Op basis van al die data kom je tot het ‘high level potentieel’ en kun je gericht jouw geweldige product of dienst aan voorstellen. Vaak wordt dit in praktijk niet nauwkeurig en volledig gedaan. Weten waar het ‘high potentieel’ zit, komt niet te sprake. Wij zorgen er wél voor dat je de meest ideale en op maat ingerichte doelgroep-analyse verkrijgt.   

En dan?

Zo kun je aan de slag met jouw team om deze bedrijven doel(groep)gericht te benaderen en méér nieuwe klanten te genereren. In praktijk is bekend dat het salesteam (helaas meer dan gewenst) hier niet mee van de grond komt. Koude acquisitie blijft een vak apart. Je kunt beter nadenken over een goede investering. Wanneer je na een goed gesprek met ons een goed gevoel hebt om de sales te laten uitbesteden, omarmen we jouw project met volle vreugde. Wanneer je met ons wilt samenwerken,  geven wij je gratis een database met adressen van jouw potentiële klanten weg!

Wil je graag weten wat onze dienstverlening precies oplevert? Deze vraag is natuurlijk van groot belang voordat je zaken met ons doet. Door het invullen van onze vrijblijvende Quick-Scan krijg je exact inzicht in new business voor jouw organisatie.