Wat zijn je doelen voor 2022?

Jij wil weer een gesprek aangaan met prospects die door Corona niet goed bereikbaar waren of waar tijdelijk investeringen zijn opgeschort. Het kan ook zijn dat er nog bedrijven zijn die je niet eerder hebt gesproken, maar wel goed passen bij jouw bedrijfsprofiel.

Helaas heeft corona ook dit jaar veel invloed gehad en moet er iets extra’s gebeuren voor de omzet om het vorige jaar te corrigeren.

Telefonische acquisitie: hoe vlieg je het aan? 

 Telefonische acquisitie: de een wordt er warm van en de ander wil er liever niet te veel van horen of weten. Toch is het een van de meest doeltreffende salesmethodes voor de zakelijke markt. Daarom vertellen we je wat doeltreffende methodes om toch aan de slag te gaan met telefonische acquisitie. Het geeft je meer inzichten om je er wat meer in te verdiepen.

Wat is nu telefonische acquisitie 

Telefonische acquisitie is het werven van nieuwe klanten door middel van een telefoongesprek. Belangrijk is te weten dat er een strategische voorbereiding voor nodig is om succes te behalen. Telefonische acquisitie vergt een hoop tijd en geduld om je doelen te bereiken. Uiteraard speelt de tone of voice ook een belangrijke rol om de boodschap doen overlaten komen. Want als jij zelf niet gelooft in hetgeen wat je aanbiedt, waarom de ander dan wel. Passie in je gesprek, geloof en vertrouwen spelen een grote rol om behoefte te creëren en je doelen te bereiken.

De bellijst van je droomklanten

Heb je je droomklanten in je archief of moet je deze nog samenstellen? Is het duidelijk wie je droomklanten zijn, dan is het zaak om een kwalitatieve bellijst samen te stellen van bedrijven waar jij graag voor wilt werken. Het is voor de hand liggend om alleen bedrijfsnamen en telefoonnummers te gebruiken, maar wij dagen je uit om verder te gaan.

Ga eens op zoek naar de contactpersoon die jij aan de lijn moet krijgen. Wanneer je belt, is de kans dat je in eerste instantie een ‘poortwachter’ te spreken krijgt groot. Denk aan een secretaresse zijn, of bijvoorbeeld een receptioniste. Wanneer je de naam benoemt van de persoon die je wilt spreken vergroot je de kans dat je doorverbonden wordt. Weet je de naam niet van die persoon, dan heb je bijvoorbeeld LinkedIn om te zoeken naar personen binnen het bedrijf.

Je script voor telefonische acquisitie

Je hebt nu je bellijst, maar je bent zeker nog niet klaar om te starten. In je voorbereiding  doe je er goed aan om een belscript te schrijven. Zo denk je al op voorhand na over wat je wil zeggen en hoe je dat gaat aanvliegen. Telefonische acquisitie is een spel die je gaat spelen en binnen dit spel ga je voorkomen om een ‘uh’ of storend gebaar te formuleren. Je wordt ijzersterk op het snel inspelen van vragen en behoeftes.

De tips

Wil je het maximale uit je telefonische acquisitie halen? Zoals ik eerder liet doorschemeren is het meest essentiële om te geloven in je boodschap, sterk te zijn in je communicatie door vertrouwen te kunnen wekken en met passie je telefoongesprek aan te gaan. Regel 1 is: luisteren is goud waard. Het klinkt misschien logisch, maar we merken dat er vaak kansen blijven liggen doordat er slecht geluisterd wordt.

Koopsignalen en bezwaren kunnen door een gebrek aan goed luisteren worden genegeerd, terwijl juist deze waardevolle informatie tot een afspraak of verkoop kan leiden. Laat je niet afleiden door een nee, want juist die afwijzing biedt genoeg nieuwe kansen. Omdenken is hierin van belang, maak het omdenken eigen!

Telefonische acquisitie

De meest gestelde vragen die we zien binnenkomen van ondernemers is of de koude acquisitie wel is toegestaan in Nederland. Voor de duidelijkheid telefonische acquisitie is niet verboden in Nederland. Wettelijk mag er gebeld worden maar is het van groot belang dat alles helder en transparant is. Leg dan ook goed uit, wie je bent en waarom je belt. Staat je contactpersoon in het bel-me-niet register, dan mag je uiteraard niet bellen.

Heb jij een goed klantenbestand of wil je dat wij je helpen, wij kunnen je droomklanten ook aanleveren.

Denk ook eens na om je acquisitie te laten uitbesteden. We maken vaak genoeg mee dat het na eigen initiatief toch niet het juiste resultaat oplevert. Wij zorgen dat er wel resultaat is! Kijk voor meer informatie hier: Koude acquisitie uitbesteden.